Peste 200 de jihadişti şi 22 de civili ucişi de la începutul atacurilor coaliţiei în Siria

Autor: Gaidau Ion Postat la 30 septembrie 2014 24 afişări

Cel puţin 211 jihadişti şi 22 de civili au fost ucişi în Siria în decurs de o săptămână de la începutul atacurilor aeriene ale coaliţiei conduse de Washington, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Potrivit acestui ONG care dispune de o vastă reţea de surse civile, medicale şi militare şi furnizează zilnic din 2011 bilanţul războiului din Siria, aceste persoane au fost ucise în atacuri efectuate începând de la 23 septembrie de coaliţia internaţională în provincia Alep, Rakka (nord), Idleb (nord-vest), Deir ez-Zor (est) şi Al-Hasakah (nord-est).

Majoritatea jihadiştilor ucişi în atacurile efectuate de coaliţia condusă de Statele Unite sunt membri ai organizaţiei Stat Islamic (SI).

Preşedintele american, Barack Obama, a recunoscut duminică faptul că Statele Unite au subestimat ameninţarea reprezentată de grupările extremiste în Siria, ţară pe care a calificat-o ca fiind "Ground Zero pentru jihadiştii din întreaga lume".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LIBAN,
SIRIA,
CONFLICT
/actualitate/peste-200-de-jihadisti-si-22-de-civili-ucisi-de-la-inceputul-atacurilor-coalitiei-in-siria-13356365
13356365
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.