Peste 2.000 de curse aeriene, anulate pe plan internaţional din cauza noilor restricţii antiepidemice

Autor: Mihai Draghici Postat la 24 decembrie 2021 128 afişări

Companiile aeriene au fost nevoite să anuleze peste 2.000 de zboruri interne şi internaţionale, în întreaga lume, din cauza restricţiilor impuse ca urmare a răspândirii tulpinii Omicron a virusului SARS-CoV-2, informează cotidianul Le Figaro.

Peste 2.000 de curse aeriene, anulate pe plan internaţional din cauza noilor restricţii antiepidemice

Conform site-ului de profil Flightaware, vineri, până la ora 15.40 GMT (17.40, ora României), au fost anulate 2.116 curse aeriene, dintre care 499 sunt zboruri interne sau internaţionale spre aeroporturi din Statele Unite.

Compania United Airlines a anulat peste de 170 curse aeriene în ultimele 24 de ore. "Vârful infecţiilor cu varianta Omicron a avut un impact direct asupra echipajelor şi persoanelor implicate în operaţiunile de la sol", a transmis United Airlines.

La rândul său, Delta Airlines a anulat 145 de curse aeriene, atât din cauza restricţiilor antiepidemice, cât şi din cauza condiţiilor meteo.

Numeroase ţări au fost nevoite să impună restricţii antiepidemice suplimentare din cauza răspândirii tulpinii Omicron a coronavirusului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TRANSPORTURI,
AERIAN,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.