Perseidele, cele mai frumoase poze cu meteoriţi – GALERIE FOTO

Autor: Dorin Oancea Postat la 14 august 2013 528 afişări

Perseidele, unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an, poate fi observat anul acesta între 17 iulie şi 24 august. Punctul maxim de activitate a fost, în România, luni seară, între orele 18.00 şi 23.45. Denumite după constelaţia din care par că vin, Perseidele sunt cunoscute pentru că sunt vizibile în perioada concediilor şi a vacanţelor de vară.

Dâra luminoasă de pe cer este lăsată de o particulă cu o dimensiune sub un milimetru care arde în atmosfera Pământului, la frecarea cu aerul.

Pentru o fracţiune de secundă se poate vedea acest fenomen, denumit de astronomi "meteor". Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numeşte "meteoroid", iar pietroiul care cade pe Pământ se numeşte "meteorit". Toate aceste particule de praf vin de la cometa Swift-Tuttle.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/perseidele-cele-mai-frumoase-poze-cu-meteoriti-galerie-foto-11252364
11252364
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.