Perla ascunsă a României nu este cunoscută de turiştii străini. Un potenţial IMENS rămâne aproape neexploatat

Postat la 02 decembrie 2018 284 afişări

Hotelurile şi pensiunile din Sulina, Sfântu Gheorghe, Crişan, Murighiol şi Chilia Veche, cinci din­tre cele mai atractive localităţi din Delta Dunării, au avut anul trecut afaceri totale de doar 25 de milioane de lei şi un profit de sub 5 milioane de lei, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Perla ascunsă a României nu este cunoscută de turiştii străini. Un potenţial IMENS rămâne aproape neexploatat

În aceste localităţi funcţionau în total 107 firme, cu cod CAEN 55- hoteluri şi alte facilităţi de cazare, ce adunau oficial doar 248 de salariaţi, arată aceeaşi sursă.

 

Oficialii Ministerului Turismului nu au răspuns soli­ci­tării ZF cu privire la capacitatea de cazare şi afacerile din turism în zona Deltei Dunării, considerată o ade­vă­rată comoară turistică.

 

„Problema este că nu vin străinii. Dacă ar avea ae­ro­portul din Tulcea zboruri care să ne lege de Europa poate ar veni germani, austrieci. Se ajunge greu la noi“, spu­ne Traian Apostu, proprietarul complexului Delta Paradise, situat pe canalul Dunăvăţ, în localitatea Muri­ghiol (la 36 de  kilometri de oraşul Tulcea).

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
straini,
ascundere,
perla,
potential

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.