Percheziţii în Bucureşti şi şase judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală de 2,2 milioane de euro

Autor: Departamentul Social Postat la 29 ianuarie 2015 82 afişări

Poliţiştii fac 28 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Călăraşi, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ilfov şi Timiş, la firme care comercializează materiale reciclabile şi la persoane suspectate de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2,2 milioane de euro.

Anchetatorii verifică relaţiile comerciale desfăşurate de 12 societăţi comerciale din România şi trei firme din Marea Britanie.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 - 2014, reprezentanţii societăţilor implicate nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă veniturile realizate din comercializarea materialelor reciclabile (feroase şi neferoase) şi ar fi înregistrat documente de provenienţă pentru mărfuri comercializate de la firme tip «fantomă»", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Potrivit anchetatorilor, sumele de bani încasate prin conturile bancare ar fi fost ridicate în numerar, folosindu-se borderouri de achiziţii întocmite în fals.

În urma investigaţiilor s-a stabilit şi că, în cursul anului 2012, ar fi fost realizate mai multe livrări către trei societăţi din Marea Britanie, nerecunoscute de acestea.

Prejudiciul în acest caz a fost estimat la 2,2 milioane de euro, reprezentând taxe şi impozite sustrase de la plată de administratorii societăţilor, în perioada 2010-2014.

Dosarul penal este instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Giurgiu.

La percheziţii participă peste 100 de poliţişti, sprijiniţi de Serviciul de Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PERCHEZIŢII,
EVAZIUNE,
/actualitate/perchezitii-in-bucuresti-si-sase-judete-intr-un-dosar-de-evaziune-fiscala-de-2-2-milioane-de-euro-13792219
13792219
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.