Percheziţii în Bucureşti şi patru judeţe, într-un dosar de evaziune de peste şapte milioane de euro

Autor: Departamentul Social Postat la 24 martie 2015 90 afişări

Sediile unor societăţi din Bucureşti, Bihor, Ilfov, Dolj şi Covasna şi locuinţele reprezentanţilor a 18 firme suspectaţi că, printr-un circuit evazionist, au produs un prejudiciu de peste şapte milioane de euro sunt percheziţionate, marţi, de poliţişti, care vor duce la audieri 16 persoane.

Poliţia Română arată, într-un comunicat de presă, că au loc 34 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Bihor, Ilfov, Dolj şi Covasna, la locuinţele unor persoane suspectate de mai multe infracţiuni de evaziune fiscală şi la sediile sociale ale societăţilor administrate de acestea.

Anchetatorii vor duce la audieri 16 reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2015, 16 persoane, în calitate de reprezentanţi legali ai 18 societăţi comerciale, ar fi format un circuit infracţional evazionist, pentru eludarea obligaţiilor fiscale, în care ar fi fost angrenate societăţile comerciale controlate de ei în mod direct sau prin persoane interpuse", a precizat sursa citată.

Reprezentanţii celor 18 firme ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive de achiziţie a unor produse electronice, în valoare totală de peste 35 de milioane de euro, fără a achita obligaţiile fiscale şi TVA.

Prejudiciul produs bugetului de stat a fost estimat de anchetatori la peste şapte milioane de euro.

La percheziţii participă peste 150 de poliţişti de la Poliţia Capitalei şi de la inspectoratele de poliţie judeţene Bihor, Ilfov, Dolj şi Covasna, acţiunea fiind sprijinită de Serviciul Român de Informaţii.

Dosarul este instrumentat de poliţiştii de la IPJ Bihor, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bihor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PERCHEZIŢII,
EVAZIUNE,
/actualitate/perchezitii-in-bucuresti-si-patru-judete-intr-un-dosar-de-evaziune-de-peste-sapte-milioane-de-euro-14044342
14044342
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.