Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, face, marţi, o vizită în Marea Britanie

Autor: Catalina Mihai Postat la 23 martie 2015 53 afişări

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, face, marţi, o vizită în Marea Britanie, în cadrul căreia se va întâlni cu omologul britanic, Philip Hammond, şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din această ţară şi va susţine un discurs despre semnificaţia scutului de la Deveselu, informează MAE.

Potrivit unui comunicat MAE remis MEDIAFAX, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu efectuează, marţi, o vizită la Londra, unde va participa, în calitate de vorbitor principal, la Conferinţa Royal United Services Institute (RUSI) pe tema apărării împotriva rachetelor balistice.

Astfel, ministrul Bogdan Aurescu va susţine un discurs pe tema "Missile Defense: A Strategic Transatlantic Project", în cadrul primei sesiuni de dezbateri "The Strategic Landscape, NATO BMD and relations with Russia". În cadrul intervenţiei sale, şeful diplomaţiei române va vorbi despre semnificaţia proiectului bilateral româno-american de amplasare, în România, a elementelor din Etapa a II-a a Abordării Adaptive în Etape privind Apărarea împotriva Rachetelor Balistice a SUA în Europa, precizează MAE.

Programul vizitei în Marea Britanie include şi o întrevedere cu omologul britanic, Philip Hammond, în cadrul căreia vor fi abordate aspecte de interes comun de pe agenda bilaterală, europeană şi de securitate.

Totodată, Bogdan Aurescu se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Marea Britanie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BOGDAN AURESCU,
MAREA BRITANIE,
VIZITĂ
/actualitate/ministrul-de-externe-bogdan-aurescu-face-marti-o-vizita-in-marea-britanie-14041154
14041154
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.