Percheziţii în Bucureşti şi cinci judeţe, într-un dosar de evaziune şi spălare de bani

Autor: Liliana Iedu Postat la 04 noiembrie 2014 78 afişări

Procurorii DNA fac, marţi, 37 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Timiş, Mehedinţi, Olt, Argeş şi Iaşi, la sedii de firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul în acest caz fiind estimat la două milioane de euro.

DNA arată, într-un comunicat de presă, că anchetatorii, în baza autorizaţiilor emise de instanţă, fac 37 de percheziţii la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane, din Bucureşti şi judeţele Timiş, Mehedinţi, Olt, Argeş şi Iaşi.

În judeţul Timiş percheziţiile se desfăşoară la mai multe adrese din Lugoj şi Făget, iar în Mehedinţi la descinderi participă şi ofiţeri de poliţie din Direcţia de Investigare a Fraudelor.

Cercetările în acest dosar sunt făcute de procurorii DNA Timişoara, care investighează fapte comise de mai multe persoane ce au aderat la un grup infracţional organizat suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Jandarmeria Română.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile din Mehedinţi au loc în Strehaia, la persoane suspectate că ar fi falsificat facturi pentru oameni de afaceri. Printre cei vizaţi se numără şi omul de afaceri Florin Măran, care deţine firmele Tehnocer şi Dateco.

Prejudiciul în acest caz este estimat la aproximativ două milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DNA,
PERCHEZIŢII,
/actualitate/perchezitii-in-bucuresti-si-cinci-judete-intr-un-dosar-de-evaziune-si-spalare-de-bani-13489036
13489036
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.