Pe ce mai cheltuiesc banii primarii din România: chefuri, amenzi aplicate persoanelor fizice şi pe gunoi inexistent

Postat la 07 martie 2018 191 afişări

Primarii din zece comune din Salaj - Bocsa, Creaca, Cristolt, Galgau, Garbou, Letca, Napradea, Rus, Simisna si Mirsid - au platit in anul 2016 cheltuieli pentru activitati care nu au niciun fel de legatura cu atributiile si obiectivele lor ca primari sau cu obiectivele primariilor, se arata in ultimul raport al Curtii de Conturi.

Pe ce mai cheltuiesc banii primarii din România: chefuri, amenzi aplicate persoanelor fizice şi pe gunoi inexistent

Primarii se fac vinovati ca au platit unele cursuri postuniversitare din bugetul institutiei sau au organizat prea multe mese festive pecare au platit prea multi bani.

Primarii sunt acuzati si de plata unor amenzi din bugetul primariei, amenzi care au fost aplicate insa unor persoane fizice. Sefii administratiilor locale mai sunt acuzati si ca au platit servicii de salubrizare nedatorate, dar si alte abateri de acest fel. “In total, cei zece primari au adus un prejudiciu de 216.000 de lei prin aceste plati. 

Cele mai mari abateri au fost descoperite la Primaria Letca (63.000 de lei), unde primar este PSD-istul Dorel Man, la primaria din Rus (59.000 de lei), unde primar este PSD-istul Augustin Pintea, Mirsid (40.000 de lei), unde primar este PSD-istul Calin Bereschi, dar si la Primaria Bocsa (18.000 lei), unde primar este UDMR-istul Demyen Istvan.

La Primaria Galgau, condusa de PNL-istul Cristian Ungur, s-a platit o amenda aplicata de Garda de Mediu, care nu a fost acordata insa primariei. La Cristolt s-a platit din banii primariei salubritatea si pentru unele persoane fizice scrie graiulsalajului.ro

 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.