Patriciu, din nou pe cont propriu

Postat la 13 aprilie 2006 6 afişări

Dupa mai multe luni de speculatii, ceata din jurul situatiei pachetului de actiuni detinut de grupul OMV la The Rompetrol Group NV, societatea care controleaza grupul petrolier Rompetrol, s-a ridicat.

Dupa mai multe luni de speculatii, ceata din jurul situatiei pachetului de actiuni detinut de grupul OMV la The Rompetrol Group NV, societatea care controleaza grupul petrolier Rompetrol, s-a ridicat.

Rompetrol a anuntat oficial ca OMV a fost de acord sa vanda "in anumite conditii" participatia sa de 25% catre Rompetrol Holding, societate controlata de Dinu Patriciu si Phil Stevenson, adica presedintele, respectiv directorul general adjunct al grupului. Patriciu si Stevenson pot recapata astfel, dupa circa doi ani, controlul integral al The Rompetrol Group BV, care detine circa 65% din actiunile Rompetrol Rafinare (Petromidia), principala companie a grupului.

Tranzactia urmeaza sa fie finalizata dupa ce OMV finalizeaza achizitia Petrom, operatiune care a impus de altfel vanzarea actiunilor Rompetrol din considerente concurentiale.

Oficialii grupului nu au dezvaluit valoarea potentialei tranzactii. OMV detine deja in Romania circa 70 de benzinarii. Prin preluarea Petrom, grupul austriac mai are acces la inca 600 de unitati, ceea ce inseamna aproape jumatate din piata de desfacere a carburantilor. Totodata, OMV preia si capacitati de rafinare de aproximativ 8 milioane de tone. Rompetrol controleaza peste 200 de benzinarii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/patriciu-din-nou-pe-cont-propriu-2511061
2511061
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.