Parlamentul ucrainean va ratifica marţi Acordul de Asociere cu UE, anunţă Poroşenko

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 12 septembrie 2014 15 afişări

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat vineri că Parlamentul va ratifica marţi Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană (UE), un acord istoric semnat în iunie la Bruxelles care îndepărtează tutela rusă.

Preşedintele a anunţat într-o conferinţă de presă, susţinută la Kiev şi consacrată strategiei proeuropene a Ucrainei, că ratificarea acestui acord politic şi comercial va reprezenta "un moment istoric" pentru ţara sa.

El a mai declarat vineri că speră să obţină pentru ţara sa "un statut special" la NATO în cursul vizitei pe care o efectuează săptămâna viitoare în Statele Unite.

"În câteva zile merg în Statele Unite, unde avem o întâlnire foarte importantă cu Congresul şi preşedintele american (...). Sperăm,de asemenea, într-un viitor apropiat, un statut special de membru non-NATO al Alianţei", a declarat el într-o conferinţă de presă susţinută la Kiev.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
CRIZĂ,
RUSIA
/actualitate/parlamentul-ucrainean-va-ratifica-marti-acordul-de-asociere-cu-ue-anunta-porosenko-13254417
13254417
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.