Parlamentul dezbate şi votează moţiunea de cenzură iniţiată de PNL. Ponta: Am emoţii

Autor: Departamentul Politic Postat la 12 iunie 2015 110 afişări

Şedinţa Legislativului în care se dezbate şi votează moţiunea de cenzură iniţiată de PNL împotriva guvernului Victor Ponta a început vineri, la Palatul Parlamentului, în prezenţa a 364 de senatori şi deputaţi, din totalul de 554 parlamentari.

Şedinţa este condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea

La şedinţă participă premierul Victor Ponta şi membrii guvernului său.

Înaintea şedinţei, liderii coaliţiei şi membrii guvernului s-au adunat în biroului preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Ponta are emoţii legate de votul privind moţiunea de cenzură

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, susţine că are emoţii legate de votul privind moţiunea de cenzură care urmează să fie dezbătută în Parlament.

"Sigur că am emoţii. Este moţiune de cenzură şi sunt prim-ministru al României", a spus Ponta la Parlament.

Moţiunea de cenzură inititulată “Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!”este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul democrat-popular, restul fiind deputaţi şi senatori ai PNL.

Pentru a fi adoptată, moţiunea ar trebui să fie votată de 278 de parlamentari, adică jumătate plus unu din numărul aleşilor, iar, în acest momnet, matematic, PNL nu a reuşit să adune aceste voturi.

Strategia PSD este ca parlamentarii partidului să fie prezenţi la moţiunea de cenzură depusă, dar să nu voteze, fiind treaba opoziţiei să obţină voturile necesare, a anunţat preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Rovana Plumb. Aceeaşi atitudine o va adopta şi UNPR.

Parlamentarii vor avea un timp de 91 de minute pentru a-şi expune punctele de vedere la dezbaterea din plen a moţiunii de cenzură, iar Guvernul va avea o oră la dispoziţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MOŢIUNE,
ŞEDINŢĂ,
/actualitate/parlamentul-dezbate-si-voteaza-motiunea-de-cenzura-initiata-de-pnl-ponta-am-emotii-14443583
14443583
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.