Pariul imobiliar al celui mai mare constructor român. Bog’Art cumpără terenuri de sub 1.000 mp pentru locuinţe de lux în centrul Capitalei. Cele mai recente achiziţii sunt pe străzile Gheorghe Manu şi Jean-Louis Calderon

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 28 februarie 2020 771 afişări

Bog’Art, cel mai mare constructor din Româ­nia, deţinut de Raul Doi­cescu, a cum­pă­rat două terenuri în 2020, pe care vrea să dezvolte pro­iecte de locuinţe de lux.

Pariul imobiliar al celui mai mare constructor român. Bog’Art cumpără terenuri de sub 1.000 mp pentru locuinţe de lux în centrul Capitalei. Cele mai recente achiziţii sunt pe străzile Gheorghe Manu şi Jean-Louis Calderon

Bog’Art a cumpărat în 2020 două terenuri pe străzile Gheorghe Manu şi Jean Louis-Calderon din Bucureşti. l Casa de avocatură Stratulat Albulescu a asistat compania în aceste tranzacţii.

Bog’Art, cel mai mare constructor din Româ­nia, deţinut de Raul Doi­cescu, a cum­pă­rat două terenuri în 2020, pe care vrea să dezvolte pro­iecte de locuinţe de lux. Achi­zi­ţi­ile sunt parte din strategia com­pa­niei de a se concentra pe dezvol­tări de lux pe segmentul rezi­den­ţial, în zona centrală a Bucu­reş­tiului.

Bog’Art Residential a cum­părat recent un teren pe strada Gheorghe Manu, la numerele 27-29, în apropiere de Casino Palace, de pe Calea Victoriei. Terenul, care se întinde pe 800 de metri pătraţi, a fost cumpărat de la un grup de investitori spanioli.

„Achiziţia terenului din strada Gheorghe Manu vine în continuarea unei alte achiziţii realizate în luna ianuarie, când am acordat asistenţă juridică Bog’Art Residential cu privire la cumpărarea unui teren cu o suprafaţă de 749 mp din strada Jean-Louis Calderon (zona Intercontinental – n. red.)”, spun reprezentanţii casei de avocatură Stratulat Albulescu, care au asistat compania în această tranzacţie.

Terenul de pe strada Gheor­ghe Manu are un plan urbanistic zonal aprobat pentru un proiect mixt, astfel că acolo se va putea construi atât o clădire de birouri cu spaţii de retail la parter, cât şi un bloc de locuinţe cu două etaje.

Construcţia proiectului imobiliar pe terenul cumpărat de Bog’Art este planificată să înceapă în următoarele luni, potrivit datelor ZF, recepţia urmând să aibă loc în 2021.

Proiectele de locuinţe sunt dez­vol­ta­te prin firma Bog’Art Resi­den­tial, unde, potrivit datelor de pe plat­for-­ma de analiză a companiilor Con­fi­das, un pachet de 10% din ac­ţiuni îi apar­ţine lui Bogdan Doi­cescu, fiul fon­datorului Bog’Art, Raul Doicescu. Res­tul este deţinut de Bog’Art Holding Ci­pru Li­mi­te­d.

Printre celelalte proiecte rezi­denţiale dezvoltate de Bog’Art Resi­dential sau în proces de execuţie, se numără Bazilescu Park (în zona parcului Bazilescu), Mân­tuleasa (în apropiere de Unirii), Strău­leşti (lângă Petrom City), po­trivit datelor de pe site-ul Bog’Art Re­si­den­ti­al.

De la construcţii la imobiliare

Compania din construcţii Bog’Art, de­ţinută de omul de afaceri Raul Doi­ces­cu, a devenit în 2018, pentru prima da­tă, liderul pieţei locale de profil, după ce şi-a majorat afacerile cu 90% în 2018, avan­sul ducând businessul la 925,5 mili­oane de lei, după cum arată datele pu­blicate pe site-ul Ministerului de Finan­ţe.

Afacerile aproape duble pe care le-a obţinut Bog’Art în 2018 au venit în contextul în care compania a început să lucreze la câteva proiecte mari de construcţii. Din categoria proiectelor menţionate pe site-ul constructorului fac parte magazinul Ikea din zona Theodor Pallady din Bucureşti, ansamblul de birouri The Bridge, cum­părat de fraţii Pavăl, proprietarii De­deman, proiectul de birouri Glo­balworth Campus, birourile Tim­puri Noi Square, dezvoltate de Vastint (parte a Ikea), şi birourile Expo Busi­ness Park, dezvoltate de Portland Trust.

Bog’Art a mai lucrat în ultimul an şi la Ambasada statului Kuweit în Româ­nia, dar şi la proiectul de locuinţe Bel­ve­de­re Residences, al dezvolta­torului Bel­ve­dere Developments, fondat de Puiu Popoviciu.

În plus, sub umbrela mărcii Bog’Art, sunt reunite mai multe firme, pre­cum Cons Construct (consultanţă în construcţii), Bog’Art Building Mana­gement (servicii de întreţinere şi admi­nis­trare clădiri), Alusystem (construcţii de faţade la cheie), Bog’Art Steel (pro­ducţie de oţel-beton) şi Toni Trading (achiziţii de materiale de construcţii), potrivit site-ului grupului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pariu,
imobiliare

Citeşte pe comedymall.ro

Cum supravietuiesc afacerile mici în criză? Cum supravietuiesc afacerile mici în criză?

Decalogul unui mic antreprenor: Pentru noi în toată această perioadă a contat să nu ne pierdem cumpătul. Să rămânem atenţi. Să vorbim sincer şi deschis cu echipa. Să fim creativi şi să pivotăm rapid atunci când se arată posibilităţi. Să fim optimişti. Să avem încredere. Să fim îndrăzneţi. Să ştim la ce să renunţăm. Să fim recunoscători. Să ne agăţăm de orice ni se oferă.

vezi continuarea
ZF.ro
Cum încearcă grupul Carrefour să îi convingă pe consumatorii locali să bea vinuri româneşti? Prin programul Deschidem Vinul Românesc retailerul aduce în magazine etichete exclusive şi vinuri premium Cum încearcă grupul Carrefour să îi convingă pe consumatorii locali să bea vinuri româneşti? Prin programul Deschidem Vinul Românesc retailerul aduce în magazine etichete exclusive şi vinuri premium
Care este povestea Aur’a, apa de aur din România care se bea la Festivalul de Film de la Cannes, la Grand Prix-ul de la Monaco şi în hotelurile de cinci stele din Asia
Mediafax
Sistem imunitar vs. coronavirus: De ce unii pacienţi fac forme severe de COVID-19? Explicaţia unui medic infecţionist Sistem imunitar vs. coronavirus: De ce unii pacienţi fac forme severe de COVID-19? Explicaţia unui medic infecţionist
VOT ALEGERI LOCALE 2020. Tot ce trebuie să ştii: cum afli secţia de votare şi câte buletine de vot primeşti
MonitorulApararii
Problema refugiaţilor revine în atenţia clasei politice din Germania Problema refugiaţilor revine în atenţia clasei politice din Germania
Diplomaţia coercitivă în estul Mării Mediterane
MonitorulPartidelor
Acuzaţii pentru Barna: E inadmisibil să preluaţi tehnicile de manipulare ale PSD Acuzaţii pentru Barna: E inadmisibil să preluaţi tehnicile de manipulare ale PSD
Fost ministru PSD, mesaj de susţinere pentru un candidat PNL: Este un lider transformaţional
MonitorulSiguranteiCetateanului
Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban
COMENTARIU Valeriu Şuhan Interviu cu un strigoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.