PARADOX: Infirmieră de la Spitalul din Săcele, salariu DUBLU faţă de una de la Spitalul de Urgenţă Braşov cu peste 30 de ani vechime

Postat la 17 ianuarie 2019 215 afişări

Medicul Dan Grigorescu, şeful Clinicii Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului de Urgenţă Braşov, acuză inechităţi salariale în cazul infirmierelor, acesta dând exemplu cât câştigă o infirmieră cu 32 de ani vechime din secţia pe care o conduce şi cât câştigă o îngrijitoare dintr-un spital inferior.

PARADOX: Infirmieră de la Spitalul din Săcele, salariu DUBLU faţă de una de la Spitalul de Urgenţă Braşov cu peste 30 de ani vechime

Medicul Dan Grigorescu prezintă, pe pagina sa de facebook, doi fluturaşi de salariu: unul al unei infirmiere cu cea mai mare vechime, din secţia pe care o conduce, Chirurgie Plastică, şi unul al unei infirmiere de la Spitalul Municipal Săcele, care are un salariu mai mare cu peste 50 la sută.

„Credeam că o astfel de analiză precum cea care urmează nu va mai fi posibilă după nebunia de exact acum un an legată de salarizarea din sistemul de spital public de stat. M-am înşelat. Şi încă amarnic! Iată datele <problemei>: Priviţi fluturaşul de salariu al infirmierei cu cea mai mare vechime din secţia clinică pe care o conduc (chirurgie plastică) dintr-un spital clinic judeţean de urgenţă. Salariu de bază cu astronomica valoare de 2.148 lei! Alăturat, cel al unei infirmiere debutante cu vechime zero dintr-un compartiment de medicină internă din Spitalul Municipal Săcele, jud. Braşov, unde este înscrisă ca salariu de bază suma de 3.266 lei. Adică un salariu de bază cu 52% mai mare!”, scrie doctorul.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spital,
vechime,
urgenta,
brasov,
salariu,
sacele,
castigare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.