Papa Francisc: ideologia de gen este cel mai urât pericol al timpului nostru

Autor: Andreea Tobias Postat la 01 martie 2024 32 afişări

Astăzi, cel mai urât pericol este ideologia de gen, care anulează diferenţele, spune Papa Francisc: „Anihilează diferenţele şi face ca totul să fie egal. Bărbatul şi femeia, în schimb, se află într-o tensiune fructuoasă”.

Papa Francisc: ideologia de gen este cel mai urât pericol al timpului nostru

„Am cerut studii privind această ideologie urâtă a timpului nostru, care anihilează diferenţele şi face ca totul să fie la fel. A anula diferenţele înseamnă a anula umanitatea. Bărbatul şi femeia, în schimb, se află într-o tensiune fructuoasă", a spus Papa Francisc în discursul la Conferinţa privind antropologia vocaţiilor.

"Dacă este adevărat că fiecare dintre noi are o misiune", se arată în textul pregătit de Papa, citit însă de unul dintre colaboratorii săi, mons. Filippo Ciampanelli, "adică suntem chemaţi să oferim propria contribuţie la îmbunătăţirea lumii şi la modelarea societăţii, îmi place să amintesc întotdeauna că aceasta nu este o sarcină exterioară încredinţată vieţii noastre, ci o dimensiune care implică însăşi natura noastră, structura fiinţei noastre de bărbat şi femeie după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu”.

”Nu doar că ni s-a încredinţat o misiune, dar fiecare dintre noi este o misiune".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
papa francisc,
ideologia de gen,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.