Papa Francisc avertizează în Consiliul Europei cu privire la "tensiunile care nu încetează"

Autor: Ioana Bojan Postat la 25 noiembrie 2014 99 afişări

Papa Francisc a avertizat Europa cu privire la "tensiunile care nu încetează", pe un continent care "revine cu uşurinţă la tentaţiile de altădată", într-un discurs susţinut marţi la Consiliul Europei.

"Din nefericire, pacea este afectată prea des" în lume "şi în Europa, unde tensiunile nu încetează", a afirmat Papa, într-o aluzie la conflictul ucrainean, pe care nu l-a menţionat explicit.

El a făcut apel la această instituţie creată după cel de-al Doilea Război Mondial, al cărei rol este să promoveze pacea, democraţia şi drepturile omului, să îşi continue acţiunea "în căutarea unei soluţii politice la crizele aflate în desfăşurare".

"Câtă durere şi câţi morţi pe acest continent, care aspiră la pace, dar revine cu uşurinţă la tentaţiile de altădată", a adăugat el.

Papa, care a fost aplaudat la sosirea în hemiciclu, a evocat de asemenea "alte forme de conflict, precum terorismul religios şi internaţional care întreţin un dispreţ profund pentru viaţa umană şi care doboară fără discernământ victime nevinovate".

Acest terorism este "foarte des alimentat de traficul de arme", a subliniat el în faţa reprezentanţilor Consiliului Europei, o organizaţie distinctă de Uniunea Europeană, care are 47 de state membre, inclusiv Turcia şi Rusia.

Acest al doilea discurs al Papei la Strasbourg a fost pronunţat la câteva minute după cel din faţa Parlamentului European, al cărui sediu este situat la câteva sute de metri de cel al Consiliului Europei.

După ce a deplâns o Europă cu imaginea "îmbătrânită" în faţa eurodeputaţilor, Papa Francisc a continuat în faţa Consiliului Europei, cerându-i să regăsească "acea tinereţe a spiritului care a făcut-o prolifică şi mare".

"Unde este puterea ta? Unde este acea tensiune spre un ideal care a animat istoria ta şi a făcut-o mare?", a întrebat el, deplângând "o Europă puţin obosită şi pesimistă, care se simte asediată de noutăţile provenind de pe alte continente".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COE,
PAPA,
CRIZE
/actualitate/papa-francisc-avertizeaza-in-consiliul-europei-cu-privire-la-tensiunile-care-nu-inceteaza-13639703
13639703
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.