Papa Francisc a făcut o vizită istorică în Emiratele Arabe Unite

Postat la 04 februarie 2019 52 afişări

Papa Francisc a devenit duminică primul suveran pontif care a vizitat Peninsula Arabă, la câteva ore după ce a condamnat dur războiul din Yemen, în care Emiratele Arabe Unite joacă un rol militar major, relatează Reuters.

Papa Francisc a făcut o vizită istorică în Emiratele Arabe Unite

La puţin timp după aterizarea în Abu Dhabi, Papa Francisc a transmis că urmăreşte criza umanitară din Yemen cu multă îngrijorare şi că se foloseşte de slujba sa de duminică din Vatican pentru a solicita părţilor implicate să implementeze un acord de pace şi să vină în ajutorul milioanelor de oameni afectaţi de războiul civil.

„Plânsul copiilor şi al părinţilor ajunge la Dumnezeu. Să ne rugăm pentru copiii înfometaţi, însetaţi, care nu au medicamente şi care se află în pericol de moarte”, a transmis Papa Francisc.

Emiratele Arabe Unite au salutat mesajul suveranului în ceea ce priveşte războiul din Yemen.

„Vom asigura implementarea acordului şi vom transforma anul 2019 în anul păcii în Yemen”, a declarat Anwar Gargash, ministrul de Externe din Emiratele Arabe Unite.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
papa benedict,
eau,
vizita,
yemen

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.