Papa condamnă „noile atrocităţi" din Ucraina în timp ce ţine în mână steagul ucrainean

Autor: Petru Mazilu Postat la 06 aprilie 2022 30 afişări

Papa Francisc a vorbit din nou despre războiul din Ucraina. În timpul discursului, Papa a ţinut în mână un steag ucrainean şi a condamnat „noile atrocităţi" din Ucraina.

Papa condamnă „noile atrocităţi" din Ucraina în timp ce ţine în mână steagul ucrainean

Papa a condamnat „noi atrocităţi, precum masacrul de la Bucea", în timp ce ţinea în mână un steag ucrainean provenit din oraşul de lângă Kiev.

Papa Francisc a criticat de mai multe ori invazia Rusiei în Ucraina şi pe Vladimir Putin, deşi nu i-a pomenit niciodată numele.

„Încă o dată, un potentat, prins din păcate în pretenţii anacronice de interese naţionaliste, provoacă şi alimentează conflicte, în timp ce oamenii obişnuiţi simt nevoia de a construi un viitor care, fie va fi împărtăşit, fie nu va fi deloc", a spus Papa într-un discurs recent, potrivit Sky News.

Papa a declarat săptămâna trecută că ia în considerare o călătorie la Kiev, lucru pe care autorităţile locale l-au solicitat.

Zone din regiunea Kievului au fost eliberate recent de sub controlul rusesc, inclusiv Bucea.

În weekend, au apărut imagini cu cadavre împrăştiate pe străzi, unele dintre victime având mâinile şi picioarele legate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
papa,
ucraina,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.