„Pădurea de piatră” din Bulgaria naşte controverse în lumea ştiinţifică

Postat la 05 septembrie 2016 461 afişări

 „Pădurea din piatră” este o zonă unică situată la aproximativ 20 km de oraşul Varna, Bulgaria. Dispuse în grupe mari şi mici, din pământ se înalţă coloanele stranii de piatră care au în compoziţie sedimente de animale marine. Acestea au o înălţime maximă de 7 metri şi o grosime medie este de 3 metri. Structurile sunt goale pe dinauntru, la fel ca nişte tuburi, lucru extrem de neobişnuit şi pentru care oamenii de ştiinţă nu au încă o explicaţie.

Se estimează că acum aproximativ 50 de milioane de ani zona era de fapt fundul unei mări iar coloanele nu sunt altceva decât nişte piloni de rocă subacvatică în interiorul cărora s-au format recifele de corali. Odată cu retragerea mării coralii au dispărut lăsând în urmă aceste minunate formaţiuni geologice. Totuşi aceasta este doar o teorie, până în prezent nu s-a descoperit vreo urmă a prezenţei coralilor în structuri şi nici în restul zonei.

Cititi mai multe pe www.cunoastelumea.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piatra,
bulgaria,
padure,
stiinta,
controversa,
animale,
grupe

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.