(P) Cum să alegeţi următoarea carte pe care o veţi citi

Postat la 04 martie 2022 26 afişări

(P) Cum să alegeţi următoarea carte pe care o veţi citi

În epoca consumerismului, trecem printr-o abundenţă de materiale de lectură, aşa cum consumăm multe alte lucruri. Fie că aceste lecturi sunt online, tipărite, pe suport de hârtie; sau sub forma unor scurte articole de gândire, articole academice sau romane cu drepturi depline, lectura este o parte inseparabilă din viaţa fiecăruia dintre noi.

În ziua de azi, în ceea ce priveşte obiceiurile dumneavoastră de lectură, probabil că comandaţi cărţi în vrac din orice magazin online. Aveţi un sortiment de abonamente la publicaţii care vă servesc drept sursă de divertisment/copilire cu ceaşca de cafea de dimineaţă.

Deşi, când spunem lectură şi vorbim despre obiceiuri de lectură, primul lucru care ne vine în minte este cititul de cărţi. În acest articol, vom vorbi în principal şi despre cărţi. Mai exact, despre cum puteţi alege cărţile potrivite pentru dvs. şi cum puteţi decide ce să citiţi în continuare.

Nu contează dacă le citiţi pe Kindle sau dacă le luaţi de pe raft, ce carte alegeţi să citiţi este o chestiune importantă. Fără a face întregul proces complicat, stabilirea unor aşteptări şi obiective realiste pentru dvs., atunci când decideţi ce să citiţi va fi mai mult decât utilă pentru a vă pune pe linia de plutire obiceiurile de lectură.

1. Citiţi operele autorilor dvs. favoriţi

Dacă vă chinuiţi să vă hotărâţi ce să citiţi, această opţiune este una dintre cele mai uşor de ales.

Dacă nu aţi făcut-o deja, ce-ar fi să finalizaţi lectura operei autorului dvs. preferat? Sau, dacă aţi făcut-o deja, căutaţi un autor printre favoriţii dvs. de top, că opera lui vă stârneşte interesul în această perioadă anume din viaţa dvs.

În mod nesurprinzător, vă veţi bucura de această experienţă. Citirea unei alte cărţi de-ale autorului preferat vă va face în mod special mai curios şi mai entuziasmat, deoarece veţi avea ocazia să înţelegeţi cu adevărat stilul şi sunetul scriitorului; ceea ce, apropo, dacă sunteţi scriitor, poate fi benefic pentru propria dvs. scriere.

Este foarte probabil să vă bucuraţi de o altă carte a unui autor cu care sunteţi deja familiarizat şi căruia îi apreciaţi stilul. Riscul este minim.

2. Creaţi-vă o listă personală de lectură

Aveţi un fel de listă de lectură? Nu trebuie să fie ceva extravagant, cum ar fi lista de lectură supremă a lui Rory Gilmore, ci poate conţine chiar şi 5-10 cărţi pe care vreţi să le citiţi cândva şi de care sunteţi curios.

Una dintre strategiile pe care le puteţi folosi pentru a alege o carte din lista dvs. de lectură poate fi să vă gândiţii la cât de relevantă va fi cartea pe care o veţi citi pentru dvs. în perioada respectivă; ţinând cont de starea dvs. de spirit, de nivelul de stres, de nivelul de ocupaţie, de domeniile de curiozitate şi de interes în perioada respectivă a vieţii dvs.

Aceste nevoi tind să fie în continuă schimbare. Încercaţi să vă ascultaţi nevoile naturale şi alegeţi o carte care rezonează mai mult cu aceste nevoi.

3. Mergeţi la o librărie şi luaţi-vă o carte care vă stârneşte interesul

Chiar dacă magazinele online iau locul librăriilor convenţionale, mai ales în zilele noastre, plimbarea în interiorul unei librării este o activitate care nu se va învechi niciodată; sau o bibliotecă, în acest sens.

Să priviţi rafturile, să citiţi coperţile din spate ale cărţilor, să le simţi fizic, să priviţi prin pagini... Este pur şi simplu o experienţă diferită şi mai autentică decât cea de a vă cumpăra cărţile online.

Să staţi acolo o bună bucată de timp, în prezenţa cărţilor; să vă ascultaţi intuiţiile şi sentimentele vă poate ajuta să alegeţi o carte excelentă de citit. Nu vă îndoiţi de sentimentele dumneavoastră. Învăţaţi să le ascultaţi mai mult.

Dacă aveţi cu adevărat nevoie de ajutor, cereţi-le angajaţilor să vă ajute, spuneţi-le care sunt preferinţele dumneavoastră în materie de lectură. Căutaţi o carte de ficţiune sau una de non-ficţiune, ce genuri sau ce carti de dragoste similare puteţi enumera pentru tipul de carte pe care doriţi să o cumpăraţi?

De asemenea, ceea ce ajută foarte mult şi face procesul de decizie mult mai distractiv şi mai uşor este să mergeţi la o librărie cu un prieten; de preferinţă un prieten care vă cunoaşte interesele, preferinţele de lectură şi care este el însuşi un cititor oarecum bun.

Plimbându-vă şi discutând în acelaşi timp despre cărţi în timp ce vă plimbaţi prin magazin, s-ar putea să vă dea mai multe idei, să vă simţiţi inspiraţi şi să vă decideţi asupra unei cărţi excelente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
lectura

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.