Oraşul unde s-au construit mai mulţi zgârie nori într-un an decât în toată SUA şi Australia

Postat la 13 ianuarie 2017 1628 afişări

Oraşul unde s-au construit mai mulţi zgârie nori într-un an decât în toată SUA şi Australia

În 2016 pe glob au apărut 128 de zgârie nori, în creştere de la 114 în 2015, conform datelor Council on Tall Buildings and Urban Habitat. Un zgârie nor este definit ca fiind o clădire mai înaltă de 200 de metri.

Dintre cele 128 construite în 2016 84 au răsărit în China, un nou record (65 în 2015). Shenzen, supranumit "Silicon Valley" al Asiei a reuşit performanţa de a avea cele mai multe clădiri zgârie nori construite anul trecut, 11 la număr. Adică mai multe decât au apărut în SUA plus Australia. Următoarele oraşe în acest top au fost tot din China, anume Chongqing, apoi Guangzhou.

În SUA s-au construit 7 zgârie nori, în Coreea de Sud 6, în Indonezia 5 şi în Filipine şi Quatar câte 4, iar în Australia 2.

De asemenea, în Shenzen se află Shanghai Tower, cea mai înaltă clădire din lume cu 632 de metri şi 127 de etaje. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.