Oraşul din România care scade taxele şi impozitele pentru locuitori

Postat la 11 octombrie 2016 546 afişări

Oraşul din România care scade taxele şi impozitele pentru locuitori

Primarul oraşului de pe Bega, Nicolae Robu, a anunţat, marţi, scăderi de impozite şi taxe locale pentru anul 2017. Astfel, impozitele pentru clădiri rezidenţiale în proprietatea persoanelor fizice vor scădea de la 0,1 la sută din valoarea de impozitare cât a fost în acest an, la 0,08 la sută, minimul prevăzut de lege, scrie renasterea.ro

Pentru clădirile nerezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul va scădea de la 0,6 la sută în 2016, la 0,2 la sută în 2017. Pentru persoanele juridice, impozitul pe clădiri rezidenţiale va scădea anul viitor de la 0,1 la sută, la 0,08 la sută, în timp ce pentru clădirile nerezidenţiale va rămâne tot de la unu la sută.

Taxa pentru reclamă şi publicitate se va menţine la aceeaşi valoare. În schimb, impozitul pe spectacole, care s-a situat între doi şi cinci la sută în acest an, va deveni zero în 2017. Va fi menţinută bonificaţia de zece la sută pentru plata anticipată integrală a impozitelor până la 31 martie şi va exista o scutire de impozit pentru clădirile la care s-au efectuat lucrări de creştere a calităţii arhitectural-ambientale.

Mijloacele de transport hibride au avut o scutire de 95 la sută din impozit şi vor plăti zero lei anul viitor. Impozitul pentru navele de transport şi agrement va sădea de la 1.190 la 500 de lei. De asemenea, vor exista unele scăderi la costurile certificatelor de urbanism şi pentru racordarea la reţelele de utilităţi.

Vor fi micşorate taxele pentru restaurante, cluburi şi alte activităţi asemănătoare, fiind favorizate cele cu suprafeţe mari, de peste 500 mp, care plăteau 4.000 de lei. Astfel, pentru suprafeţe între 501 şi 700 mp, taxa va fi de 1.000 de lei, între 701 şi 900 mp, va fi 1.500 de lei, iar peste 900 mp, taxa va fi de 2.000 de lei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.