Oraşul de la capătul lumii. Cum arată cea mai adâncă groapă excavată de om - GALERIE FOTO

Postat la 03 octombrie 2016 3522 afişări

Oraşul are o populaţie de aproximativ 37.000 de locuitori, potrivit ultimului recensământ şi este situat lângă cea mai adâncă groapă excavată de om până în prezent, mina de diamante din Mirny, Rusia.

Viaţa în acest oraş a început în 1955 când oamenii de ştiinţă sovietici au descoperit aici un depozit imens de diamante. Groapa, cu o adâncime de 524,8 metri adâncime şi un diametru de 1.609 m, face ca oraşul alăturat să pară lovit de un meteorit, potrivit BBC.

Spatiul aerian aflat deasupra minei este închis pentru elicoptere din cauza unor incidente în care 2 elicoptere au fost aspirate de fluxul de aer descendent din mină. Numită ,,Oraşul de diamant”, mina Mirny din estul Siberiei este atât de mare încât creează un vortex puternic.

Cititi mai multe pe www.vocea.biz

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.