Oraşul care are un centru de cunoaştere avansată: Două universităţi din Cluj-Napoca au înfiinţat Centrul Român de Studii Avansate în Securitate Informatică

Postat la 12 octombrie 2018 545 afişări

Două universităţi din Cluj-Napoca, UBB şi UTCN, au înfiinţat Centrul Român de Studii Avansate în Securitate Informatică (Centrul RO-CyberSecurity) care îşi propune să pregătească societatea pentru provocările viitorului, securitatea informatică devenind fundamentală într-o lume tot mai digitalizată.

Oraşul care are un centru de cunoaştere avansată: Două universităţi din Cluj-Napoca au înfiinţat Centrul Român de Studii Avansate în Securitate Informatică

Potrivit unui comunicat al UBB transmis, vineri, instituţiile româneşti şi companiile vor găsi în noul Centru o zonă de expertiză pentru nevoile lor de dezvoltare şi protecţie informatică.

 

„Universitatea <<Babeş-Bolyai>> (UBB) şi Universitatea Tehnică (UTCN) Cluj-Napoca au înfiinţat Centrul Român de Studii Avansate în Securitate Informatică (Centrul RO-CyberSecurity). Centrul îşi propune să pregătească societatea românească pentru provocările viitorului şi să ofere expertiză avansată pentru problemele din prezent.

 

Într-o lume tot mai digitalizată, securitatea informatică devine fundamentală într-o ţară, atât în zonele civile, cât şi în cele care ţin de securitatea ţării. Companiile şi instituţiile româneşti – şi societatea în ansamblu – vor găsi în acest Centru o zonă de expertiză pentru nevoile lor de dezvoltare şi protecţie informatică (tehnică/legală)”, se arată în documentul citat.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.