Orasele cu cele mai frumoase targuri de Craciun (GALERIE FOTO)

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 01 decembrie 2010 326 afişări

Daca renuntati la cumparaturile din mall si va indreptati catre unul dintre vestitele targuri de Craciun din Europa, veti constata ca magazinele scumpe se transforma in casute de lemn, iar goana frenetica dupa cumparaturi devine mai degraba o plimbare linistita, in spiritul sarbatorilor acompaniate de cantecele colindatorilor, scrie BBC.com.

Cu o traditie care dateaza chiar si din Evul Mediu, targurile de Craciun au devenit obiective turistice in adevaratul sens al cuvantului. Milioane de vizitatori pornesc in fiecare an catre cele mai frumoase targuri din Europa, iar municipalitatile au numai de castigat. La Viena, spre exemplu, unde conceptul de piata de Craciun a aparut in urma cu aproape un sfert de secol, iar orasul are aproximativ 20 de astfel de targuri, numarul turistilor se indreapta deja spre doua milioane.

Pietele unde se tin de obicei targurile sunt impanzite de casute din lemn si de ghirlande de lumini care dau locului un aer de poveste. Printre brazii adusi din diverse colturi ale tarii sunt vandute obiecte specifice sarbatorilor, de cele mai multe ori realizate manual. Spre bucuria turistilor, din loc in loc sunt amplasate si standuri cu mancare si bauturi traditionale. In medie, un vizitator cheltuie cam 18 euro la un asemenea targ, ceea ce inseamna ca afacerea poate fi destul de consistenta.

La finalul saptamanii trecute a fost inaugurat si targul de Craciun de la Sibiu. In Piata Mare au fost amplasate 65 de casute din lemn in care comercianti din 20 de judete isi expun produsele de sezon. Aflat la a patra editie, targul de Craciun de la Sibiu va fi deschis pana la inceputul lunii ianuarie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orase,
targuri,
Craciun
/actualitate/orasele-cu-cele-mai-frumoase-targuri-de-craciun-galerie-foto-7768531
7768531
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.