Orange decide să-şi protejeze clienţii de viruşi. Află cum

Autor: Ioana Matei Postat la 16 septembrie 2013 337 afişări

Bitdefender şi Orange anunţă încheierea unui parteneriat în urma căruia clienţii celui mai mare operator de telefonie mobilă din piaţă vor beneficia de protecţie antivirus pentru tabletele şi telefoanele cu sistemul de operare Android, precum şi de o aplicaţie dedicată controlului parental.

Orange decide să-şi protejeze clienţii de viruşi. Află cum

Producătorul de soluţii de securitate informatică Bitdefender a integrat tehnologiile sale  în aplicaţiile Orange Antivirus şi Orange Content Lock, pentru protecţie împotriva ameninţărilor informatice şi pentru a uşura supravegherea copiilor.

’’Androidul este în capul listei creatorilor de viruşi pentru mobil pe fondul cotei mari de piaţă pe care o deţine, iar ameninţările informatice pentru acest tip de dispozitive mobile se diversifică rapid şi devin din ce în ce mai complexe. Fie că urmăresc furtul de informaţii personale, accesul la conturile bancare sau furtul de bani prin umflarea facturilor utilizatorilor, viruşii de Android pot fi extrem de periculoşi fiind integraţi de foarte multe ori în aplicaţii legitime. Tocmai de aceea alăturarea soluţiilor de securitate şi a celor de control parental serviciilor de comunicaţii mobile este esenţială, iar parteneriatul între furnizorul numărul unu din piaţa de securitate şi liderul pieţei de telecom a venit natural’’, a declarat Valentin Jurcuţ, Business Development Director, România, CEE, CIS, Bitdefender.

Soluţiile de securitate Orange Antivirus şi Orange Content Lock, dedicate utilizatorilor care folosesc sistemul de operare Android, se regăsesc în abonamentele Orange lansate astăzi. Abonaţii Orange pot descărca aplicaţiile din magazinul online GooglePlay şi  beneficiază de trafic nelimitat. 

„Telefoanele şi tabletele sunt prezente în viaţa clienţilor noştri mai mult decât orice alt dispozitiv electronic si, în acest context, securitatea pe telefonul mobil a devenit o preocupare majoră pentru Orange. Ne-am dorit să oferim clienţilor noştri protecţia de care au nevoie pe internet, precum şi mijloacele de a-şi proteja copiii în interacţiunea lor cu dispozitivele mobile’’, a declarat Stjepan Udovicic, Marketing Director în cadrul Orange România.

Conform studiilor Bitdefender, viruşii care trimit SMS-uri la numere premium sunt în top din punct de vedere al numărului de atacuri, iar noile ameninţări, ce blochează terminalul şi solicită plata unei amenzi sau viruşii bancari incep sa înregistreze creşteri.          

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orange,
bitdefender,
antivirus,
securitate
/actualitate/orange-decide-sa-si-protejeze-clientii-de-virusi-afla-cum-11339621
11339621
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.