ONU atrage atenţia asupra foametei iminente din Yemen, întrucât nu poate oferi asistenţă alimentară

Autor: Raluca Manga Postat la 21 august 2015 108 afişări

Programul Alimentar Mondial (PAM) a lansat un avertisment privind iminenţa unui dezastru umanitar în Yemen privind alimentaţia, informează site-ul postului Euronews.

Directorul executiv al agenţiei afirmă că riscul foametei a fost intensificat de distrugerea facilităţilor portuare din Aden, ceea ce înseamnă că niciun ajutor care ajunge în acest port nu poate fi descărcat la timp, înainte ca oamenii să înceapă să moară de foame.

Treisprezece milioane de yemeniţi se află în prezent în stare de nesiguranţă alimentară potrivit ONU, iar şase milioane dintre aceştia sunt în pragul foametei, în condiţiile în care porturile sunt blocate şi majoritatea drumurilor sunt periculoase.

"Din cauza lipsei de acces la ajutoarele umanitare, vedem mai mulţi copii care suferă de malnutriţie cronică şi oameni care nu dispun de asistenţa alimentară de care au nevoie. Prin urmare, fără apă curată, fără combustibil, fără mâncare, suntem în pragul unui eveniment alimentar catastrofal. Ceea ce sperăm este ca toate părţile din acest conflict să recunoască faptul că populaţia afectată din Yemen nu poate aştepta o soluţie politică. Trebuie să oferim populaţiei accesul necesar la ajutoarele alimentare de-a lungul întregii ţări", a spus directorul executiv al Programului Alimentar Mondial, Ertharin Cousin.

"Rutele de aprovizionare cu ajutorul umanitar pentru cetăţenii din Yemen care au fost afectaţi de război rămân principalul obstacol cu care se confruntă organizaţiile internaţionale, care solicită o mai bună cooperare internaţională pentru depăşirea acestei situaţii", a precizat un corespondent Euronews.

La fiecare nivel al lanţului alimentar, de la plantare şi importare până la creştere, recoltare şi distribuţie, sistemul este distrus după luni de conflict, consumatorii fiind nevoiţi să cumpere ceea ce este disponibil. Aproximativ două milioane de copii se vor confrunta cu "daune ireversibile" dacă alimentaţia lor nu se va îmbunătăţi curând.

Problemele cu care se confruntă Yemenul privesc securitatea, resursele, reconstrucţia, creşterea şi investiţia economică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
YEMEN,
AJUTOR UMANITAR,
FOAMETE
/actualitate/onu-atrage-atentia-asupra-foametei-iminente-din-yemen-intrucat-nu-poate-oferi-asistenta-alimentara-14684008
14684008
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.