OMC: Un război comercial complet China-SUA ar putea avea un impact sever asupra economiei globale

Postat la 28 martie 2018 46 afişări

Un război comercial complet între China şi Statele Unite ar avea un impact sever asupra economiei globale, iar Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) se confruntă acum cu una dintre cele mai dificile perioade, a declarat miercuri directorul general al OMC, Roberto Azevedo citat de BBC.

OMC: Un război comercial complet China-SUA ar putea avea un impact sever asupra economiei globale

„A existat un risc de creştere globală care ar putea scădea foarte rapid”, a declarat Roberto Azevedo. Comentariile sale vin în urma controverselor comerciale dintre Statele Unite şi China.

Săptămâna trecută, preşedintele american Donald Trump a anunţat că tarifele propuse pentru importurile de bunuri chinezeşti vor fi în valoare de 60 de miliarde de dolari pe an, la care liderii de la Beijing au răspuns că nu se tem de un război comercial, doar că negocierile ar trebui să rămână deschise.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
statele unite,
bbc,
beijing,
donald trump

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.