Olimpia Enache, COO, Reţeaua de sănătate Regina Maria: „Pentru mine a fost mereu mai important să acţionez corect şi responsabil”

Postat la 08 august 2020 302 afişări

„Dincolo de discuţia despre calităţile feminine şi cele masculine, pentru mine a fost mereu mai important să acţionez corect şi responsabil, conform valorilor care m-au format şi care îmi ghidează activitatea.”

Olimpia Enache, COO, Reţeaua de sănătate Regina Maria: „Pentru mine a fost mereu mai important să acţionez corect şi responsabil”

Cu o experienţă de aproape două decenii în domeniul medical, Olimpia Enache spune că printre cele mai importante realizări pe care le-a supervizat în ultima vreme au fost recentele acreditări internaţionale pentru spitalele companiei, ultimele achiziţii din zona spitalelor şi clinicilor, precum şi întregul proces de extindere a unor locaţii existente. Pentru anul acesta şi-a propus să continue alături de echipa Regina Maria dezvoltarea reţelei şi consolidarea echipelor şi a specialităţilor nou-intrate în reţea. „De asemenea, ne vom concentra eforturile pe forţa de muncă necesară unei asemenea creşteri. În plus, tot anul acesta lansăm şi Academia Europeană a Asistenţilor Medicali, în parteneriat cu Educativa şi cu Coventry University din Marea Britanie.” COO-ul companiei spune că de-a lungul anilor de activitate în acest domeniu nu a simţit niciodată diferenţe, cu atât mai puţin de gen, între femei şi bărbaţi, mai ales că în cadrul reţelei de sănătate Regina Maria senior şi top managementul sunt formate cu precădere din femei. „Este adevărat însă şi că, pentru a face faţă unei poziţii de top management, o femeie trebuie să împrumute anumite calităţi, care pot fi considerate tradiţional masculine, cum ar fi forţa argumentaţiei sau stăpânirea de sine în situaţii tensionate. Latura feminină, despre care se spune că e mai empatică, ajută mult în managementul echipelor ori gestionarea posibilelor crize.” 

Profilul Olimpiei Enache a apărut în anuarul 105 CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN BUSINESS.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.