Oficialii eleni fac dezvăluiri şocante. Cele mai multe incendii din Grecia au fost declanşate "de mâna omului"

Autor: Andreea Tobias Postat la 29 iulie 2023 60 afişări

Oficialii eleni fac dezvăluiri şocante. Cele mai multe incendii din Grecia au fost declanşate "de mâna omului"

Cele mai multe incendii din Grecia au fost declanşate "de mâna omului", potrivit guvernului. Oficialii dau vina pe piromani pentru majoritatea celor 667 de incendii care s-au extins pe fondul vremii extreme.

Cele mai multe dintre cele 667 de incendii care au izbucnit în Grecia în ultimele săptămâni au fost declanşate "de mâna omului", a declarat un oficial însărcinat cu criza climatică, citat de The Guardian.

În timp ce ţara mediteraneană iese dintr-o perioadă fără precedent de 15 zile de infern provocat de caniculă, amploarea pagubelor este în sfârşit dezvăluită.

Deşi condiţiile meteorologice au fost diferite faţă de orice alt an - experţii spunând că primele trei săptămâni din iulie au fost cele mai călduroase din istorie - majoritatea incendiilor ar fi putut fi prevenite, a afirmat vineri guvernul.

Vassilis Kikilias, ministrul grec al crizei climatice şi protecţiei civile, a declarat: "În această perioadă au izbucnit 667 de incendii, adică peste 60 de incendii pe zi, aproape în toată ţara. Din păcate, majoritatea au fost aprinse de mâna omului, fie din neglijenţă criminală, fie intenţionat”.

Kikilias a spus că, în anumite locuri, flăcările au izbucnit în numeroase puncte apropiate, simultan, sugerând implicarea unor piromani care intenţionau să răspândească incendiile şi mai mult.

El a adăugat: "Diferenţa faţă de alţi ani au fost condiţiile meteorologice. Schimbările climatice, care au dus la un val de căldură istoric şi fără precedent, sunt aici. Au fost foarte puţine zile în care vremea extremă nu a venit cu vânt puternic".

Meteorologii nu au mai înregistrat niciodată până acum temperaturi record pe o perioadă atât de lungă de timp în Grecia. Cu excepţia insulelor din Marea Egee şi Marea Ionică, au fost atinse maximele ultimilor 15 ani.

Săptămâna aceasta, Organizaţia Meteorologică Mondială şi Serviciul Copernicus pentru Schimbări Climatice din Europa au descris luna iulie ca fiind cea mai călduroasă lună din istoria măsurătorilor meteorologice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
incendii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.