Oficiali americani: Rusia trimite avioane militare fără pilot în Siria

Autor: Raluca Manga Postat la 22 septembrie 2015 84 afişări

Rusia a început să trimită avioane militare fără pilot în misiuni de supraveghere din Siria, au declarat luni doi oficiali americani pentru agenţia Reuters.

Această mişcare pare să facă parte din primele operaţiuni militare derulate de Moscova în ţară, după o mobilzare rapidă de forţe la o bază aeriană siriană.

Oficialii americani, care au vorbit sub protecţia anonimatului, nu au putut spune deocamdată câte drone ruseşti au fost implicate în misiunile de supraveghere sau care este scopul acestor zboruri.

Pentagonul a refuzat să comenteze acest aspect.

Lansarea acestor zboruri a evidenţiat riscurile faptului că aeronave ale coaliţiei dirijate de SUA şi zboruri ruseşti operează în spaţiul aerian limitat al Siriei.

Oficiali militari americani şi ruşi au convenit vineri să exploreze modalităţi de evitare a interacţiunilor accidentale. Discuţiile ar putea deveni mai urgente, acum că Moscova a început zborurile cu drone.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIRIA,
DRONE,
SUA
/actualitate/oficiali-americani-rusia-trimite-avioane-militare-fara-pilot-in-siria-14734492
14734492
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.