Oficial UE: România să respecte recomandările Consiliului, indiferent dacă semnează sau nu cu FMI

Autor: Catalina Mihai Postat la 03 decembrie 2013 42 afişări

România trebuie să respecte recomandările Consiliului UE privind reformele structurale şi măsurile bugetare, indiferent dacă semnează sau nu Memorandumul cu FMI, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al comisarului Olli Rehn, Simon O'Connor.

Oficial UE: România să respecte recomandările Consiliului, indiferent dacă semnează sau nu cu FMI

Întrebat care sunt consecinţele refuzului preşedintelui Traian Băsescu de a semna memorandumul cu FMI, Simon O'Connor a precizat că decizia aparţine Bucureştiului.

"Din punctul de vedere al Comisiei este foarte simplu. România a aplicat pentru acordul preventiv şi, bineînţeles, România trebuie să decidă dacă doreşte să continue programul care a fost convenit în vară", a spus oficialul european.

Acesta a mai precizat că, "indiferent ce alegere face România, este esenţial să implementeze complet recomandările Consiliului (UE) din iulie".

Recomandările includ "măsuri fiscale pentru a asigura îndeplinirea ţintelor bugetare stabilite, precum şi reforme structurale ample pentru a îmbunătăţi capacitatea administrativă a României şi pentru a ridica potenţialul de creştere economică", a explicat purtătorul de cuvânt al comisarului pentru politici economice şi bugetare, Olli Rehn.

"Pentru noi asta este important, iar, în ceea ce priveşte acordul, România trebuie să ia o decizie. Vom aştepta această decizie", a mai spus Simon O'Connor.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, luni seară, că a decis să nu aprobe memorandumul cu FMI, din cauza accizei de 7 eurocenţi la carburanţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COMISIA EUROPEANĂ,
ROMÂNIA,
FMI
/actualitate/oficial-ue-romania-sa-respecte-recomandarile-consiliului-indiferent-daca-semneaza-sau-nu-cu-fmi-11738378
11738378
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.