Oficial, 1,7 milioane de români câştigă salariul minim: Bucureştiul, Clujul şi Constanţa au cei mai mulţi salariaţi prost plătiţi

Postat la 13 septembrie 2019 605 afişări

Oficial, 1,7 milioane de români câştigă salariul minim: Bucureştiul, Clujul şi Constanţa au cei mai mulţi salariaţi prost plătiţi

Aproximativ 1,7 mil. salariaţi, adică 30% din totalul salariaţilor din România, câştigă salarii la nivelul minim pe economie. Cele mai multe salarii minime sunt înregistrate în Bucureşti, Cluj şi Constanţa. În prezent, România are trei niveluri ale salariilor minime, care variază între 1.263 de lei net şi 1.774 de lei net pe lună.

Un număr de aproa­pe 1,7 mi­lioane de sa­lariaţi, adică 30% din totalul celor aproximativ 5,6 milioane de angajaţi activi din Ro­mânia (conform Inspecţiei Muncii) câştigă salariul minim pe eco­nomie, arată calculele ZF fă­cute pe baza informaţiilor de la Inspecţia Muncii. Cei mai mulţi sa­la­riaţi plătiţi la nivelul minim lu­crează în zonele cu economii puter­nice şi cu mulţi salariaţi. Astfel, în Bu­cureşti lucrează peste 275.000 de salariaţi plătiţi la nivelul minim (16% din totalul angajaţilor plătiţi cu salariul minim), în Cluj sunt peste 73.600 de angajaţi cu salarii mi­nime (4,3% din total), în Constan­ţa - 72.600 (4% din total), în Timiş - 66.000 (3,9%), iar în Ilfov 64.000 (3,8%).

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salariati,
castigare,
plati,
salariu minim

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.