Un raliu incredibil de 24 de ore pe pieţele internaţionale după compromisul lui Trump şi decizia BCE a dus bursele americane la un pas de maxime istorice

Postat la 13 septembrie 2019 34 afişări

Un raliu incredibil de 24 de ore pe pieţele internaţionale după compromisul lui Trump şi decizia BCE a dus bursele americane la un pas de maxime istorice

O suită de evenimente ce au avut capacitatea de a transmite şocuri şi impulsuri în piaţă, ce s-au desfăşurat între închiderea din SUA a şedinţei bursiere de miercuri şi deschiderea de joi, ai împins indicii Dow Jones şi S&P 500 aproape de maxime record ieri.

Pieţele de capital au primit miercuri prima dupăamiază prima veste bună după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat că va amâna o suită de tarife pe care vrea să le aplice pe importurile din China pentru 15 azi, ca „un gest de bună credinţă”.

Tarifele vor creşte de la 25% la 30% pentru o suită de 250 de miliarde de dolari de bunuri aduse în SUA din China.

Trezorierul-şef al Statelor Unite, Steven Mnuchin, a declarat joi pentru CNBC că preşedintele ar putea încheia un acord comercial în orice moment cu chinezii, dar nu o va face până când nu va fi „un acord convenabil”.

„Preşedintele a amânat tarifele la solicitarea vicepremierului”, spune Mnuchin, clarificând că vicepremierul chinez Liu He a făcut această cerere pentru că data de 1 octombrie aniversează 70 de ani de la stabilirea Republicii Populare Chineze, iar majorarea tarifelor în această zi ar cauza pagube la nivel simbolic.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piata,
americane,
bce,
burse,
decizie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.