Oferta Petrom ar putea fi prelungita sau amanata, deoarece subscrierile sunt sub pragul minim

Postat la 22 iulie 2011 7 afişări

Oferta prin care statul vrea sa vanda 9,84% din actiunile OMV Petrom ar putea fi prelungita cu cateva zile sau amanata, deoarece investitorii au subscris cu mult sub 80% din titluri, nivelul minim pentru ca operatiunea sa fie un succes, au declarat pentru MEDIAFAX surse din piata de capital.

"Subscrierile sunt sub 50% si chiar daca ar subscrie toti cei cu care au fost discutii tot nu s-ar ajunge la 80%", au afirmat sursele citate. Oferta a inceput la 11 iulie si ar urma sa se incheie vineri, 22 iulie, la ora 12:00. Conform prospectului de vanzare, oferta este considerata finalizata cu succes daca la data inchiderii au fost subscrise minimum 80% din actiunile oferite. Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Dan Lazar a declarat marti ca vanzarea pachetului va fi amanata pentru anul viitor in cazul in care statul nu va reusi sa vanda 80% din actiuni. Guvernul a stabilit, marti, un pret minim de vanzare a pachetului de 9,84% din actiunile OMV Petrom de 0,3708 lei/titlu, cotatia fiind cu aproximativ 3% sub nivelul de la inchiderea sedintei bursiere de joi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
listare,
petrom,
vanzare,
actiuni
/actualitate/oferta-petrom-ar-putea-fi-prelungita-sau-amanata-deoarece-subscrierile-sunt-sub-pragul-minim-8515140
8515140
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.