Oferta a peste 70 de instituţii de învăţământ din străinătate pentru tineri români prezentată la Bucureşti

Postat la 24 septembrie 2016 95 afişări

Peste 70 de instituţii de învăţământ din întreaga lume îşi vor prezenta în acest week-end oferta de studii către tinerii români care doresc să studieze în afara ţării, la târgul educaţional World Education Fair (WEF), care se va desfăşura la hotelul Athenee Palace Hilton (24-25 septembrie). tinerii vor putea să discute cu reprezentanţii universităţilor, colegiilor şi liceelor internaţionale de prestigiu, din Europa şi America de Nord.

„La World Education Fair, prin conceptul de Educaţie 360 de grade, ne propunem să aducem an de an toate instituţiile de învăţământ care au ceva de oferit unui public din ce în ce mai pretenţios şi mai avizat în ceea ce priveşte aşteptările educaţionale. Studiile internaţionale cuprind posibilităţi pentru toate categoriile de vârstă.  Avem o paletă largă de oportunităţi educaţionale adresându-ne atât părinţilor cu copii în vârstā chiar şi de 5 ani, viitorilor studenţi,  dar şi celor care vor să-şi completeze studiile universitare. Practic, târgul cuprinde toate programele educaţionale, de pregătire şi formare la care cineva s-ar putea gândi. Cei prezenţi, părinţi, tineri şi copii, vor putea avea discuţii individuale cu reprezentanţii instituţiilor de învăţământ şi vor primi consiliere din partea noastră, având posibilitatea să se înscrie pe loc la unele programe, cursuri de pregătire şi teste de orientare profesională sau de limbă engleză”, declară Ana Maria Papp, manager Departament Universităţi în Străinătate, IntegralEdu.

 33 de instituţii de învăţământ vin din Marea Britanie, unde pleacă peste 5000 de tineri anual. Tinerii interesaţi de studii universitare, master şi MBA în străinătate se vor întâlni la WEF cu universităţi din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveţia, Germania, Italia şi SUA.

O bunā parte dintre instituţiile prezente la WEF vin din Marea Britanie, acolo unde anual pleacā peste 5000 de elevi şi studenţi români. Astfel, din cele peste 70 de instituţii care vor veni la WEF, 33 sunt din Marea Britanie, mai multe decât la ediţia precedentă a WEF, care a avut loc în februarie anul acesta.

Sistemul de învaţământ din România pare pentru mulţi în derivă, însa o serie de universităţi din UK, Olanda sau Danemarca încep să accepte studenţi români doar cu engleza de la bacalaureat, fără alte teste mult mai titrate.

Totuşi, pentru o cât mai bună reuşită în privinţa aplicării şi a gradului de reuşită în privinţa studiilor am constatat că elevul trebuie să înceapă cât mai devreme colaborarea cu un consultant. În acest sens, peste 35 de procente din cei  care pleacă la studii în străinătate, în procesul de alegere a programului de studiu, aleg să facă şi un test de orientare profesională. IntegralEdu este centru autorizat Cambridge Occupational Analysts, dezvoltator al testelor Centigrade şi Preview.

Cei mai mulţi adolescenţi români care studiază în străinătate sunt la licee din Marea Britanie. Viitorii liceeni şi părinţii lor se vor putea întâlni cu reprezentanţii unora dintre cele mai prestigioase instituţii de tip boarding sau college din străinătate şi vor beneficia de îndrumarea acestora, dar şi a consultanţilor IntegralEdu pentru alegerea celui mai potrivit program de studiu.  Totodată, vor putea participa gratuit la workshop-urile şi prezentările susţinute de către instituţiile de învăţământ din străinătate. Topul ţărilor în care tinerii români au ales să plece pentru a-şi face studiile liceale este  format din Marea Britanie, Elveţia şi Germania.

În cadrul târgului vor fi prezentate peste 300 programe de tabere în străinătate. Destinaţiile acestora cuprind 4 continente în peste 15 ţări din Europa, dar şi ţări mai îndepărtate, precum China, Japonia, Australia, Noua Zeelandă, Canada, SUA,  Maroc sau America Latină.

„O noutate absolută a târgului va fi tabăra de karting din Italia, organizată de Real Racing, sub conducerea lui Constantin Răileanu, multiplu campion naţional de karting şi membru al Federaţiei Române de Karting. În fiecare an, noi ne propunem să aducem noi programe sportive de performanţă, pentru a susţine tinerii români care practică sportul în România şi peste hotare”, menţionează Alexandra Piha, Consultant Educational EduTabere, IntegralEdu.

Cei interesaţi de burse de studii şi împrumuturi studenţeşti, vor găsi la WEF toate informaţiile necesare. În plus, vor putea beneficia si de pretestări gratuite pentru examenele IELTS, pentru care IntegralEdu Language School este centru autorizat de pregatire pentru toate examenele Cambridge.

"Pentru cei care vor sa afle într-adevăr ce înseamnă studii în afara ţării, noi venim la WEF cu tot bagajul de informaţii acumulat de-a lungul celor 24 de ani de activitate în educaţia internatională, astfel, în România, în cei 8 ani de activitate, peste 10 000 de tineri români au ajuns la instituţiile de învăţământ din străinătate, pe care şi le doreau", precizează Ana Maria Papp.

10.000 de dolari în buzunar, după un stagiu Work and Travel. Peste 6000 de studenţi români au intrat în acest program în 2016

Work and Travel este un program care face două lucruri foarte importante pentru studentul român: îi umple buzunarul cu circa 10.000 de dolari şi îl ajută cu nivelul de limbă engleză.

Anul acesta avem peste 6000 de studenţi români plecaţi cu acest program, iar numărul lor creste cu 10-15 procente în fiecare an.

Din Europa de Est pleacă anual 100.000 de studenţi către Vest. Grecia deţine supremaţia cu peste 34 de mii elevi şi studenţi, România este pe locul doi cu 30.000 de copii, iar Bulgaria deţine poziţia a treia cu peste 24.000 elevi şi studenţi.

World Education Fair va fi organizat şi în Timişoara, Iaşi, Constanţa, Galaţi şi Craiova în perioada 23 septembrie - 1 octombrie. Participarea la eveniment este gratuită şi se face pe bază de înregistrare online.

IntegralEdu este cel mai important consultant educaţional din România pentru studii în afara ţării, cu birouri în Bucureşti, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi şi Timişoara. Grupul de firme INTEGRAL are o experienţă internaţională de peste 24 de ani în consilierea elevilor, părinţilor şi a tuturor celor interesaţi de alegerea celor mai bune programe educaţionale şi instituţii de învăţământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare şi centre de limbi străine. Prezentă în patru ţări, în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanţă în educaţie la nivel local şi reprezintă peste 500 de instituţii de învăţământ de top din Europa şi SUA.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.