Observatori OSCE, ţinta unor focuri de armă în estul Ucrainei

Autor: Ioana Bojan Postat la 20 noiembrie 2014 51 afişări

Observatori ai OSCE, care monitorizează aplicarea armistiţiului în estul Ucrainei, au fost ţinta unor focuri de armă trase de bărbaţi în uniforme, a anunţat joi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

Incidentul s-a produs miercuri într-o zonă aflată sub controlul armatei ucrainene, la 15 kilometri vest de Doneţk, bastion al separatiştilor proruşi, şi nu s-a soldat cu victime.

Un armistiţiu fragil a fost instaurat în estul Ucrainei în urma semnării acordurilor de la Minsk, la începutul lunii septembrie, între Kiev şi separatiştii proruşi, cu participarea Rusiei şi a OSCE. Acordurile au permis la început oprirea luptelor în majoritatea zonelor aflate pe linia de conflict.

Armistiţiul este însă din ce în ce mai puţin respectat, în condiţiile în care niciunul dintre punctele prevăzute în acordurile de la Minsk, în special cu privire la controlul asupra frontierei sau retragerea combatanţilor din linia de contact, nu a fost pus în aplicare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
OSCE,
/actualitate/observatori-osce-tinta-unor-focuri-de-arma-in-estul-ucrainei-13603301
13603301
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.