Oamenii nu au încredere în programele de consolidare, pentru că în ultimii 20 de ani primăria a spus că îi ajută, dar nu a făcut-o, a declarat luni primarul general al Capitalei Nicuşor Dan

Autor: Dorin Oancea Postat la 13 februarie 2023 24 afişări

Oamenii nu au încredere în programele de consolidare, pentru că în ultimii 20 de ani primăria a spus că îi ajută, dar nu a făcut-o, a declarat luni primarul general al Capitalei Nicuşor Dan

Primarul a răspuns unor întrebări ale ziariştilor legate de lucrările de consolidare a clădirilor, în contextul cutremurelor din Turcia şi Siria.

Primarul spune că pentru a accesa banii pentru consolidare trebuie acordul tuturor proprietarilor, ceea ce explică faptul nu sunt aşa de multe solicitări. „Acolo unde sunt blocurile mari probabilitatea ca toţi proprietarii să se înţeleagă este foarte mică”, a spus primarul.

Dan a precizat că în proces de consolidare ar trebui să intre cel puţin două blocuri mari, cu finanţare din PNRR şi de la Ministerul Dezvoltării.

În materie de construcţii, Nicuşor Dan spune că aceasta este o chestiune de siguranţă naţională şi că autorităţile nu sunt la înălţimea obiectivelor pe care le au. ”Eu sper ca corupţii din zona imobiliară să ajungă în puşcărie înainte de a avea un cutremur şi nu după, cum se întâmplă în Turcia”, a mai afirmat Nicuşor Dan.

Primarul spune că în Turcia au fost date legi de amnistie, în baza cărora orice construcţie intra în legalitate, inddiferent de modul în care a fost constrută, fapt care nu s-a întâmplat în România. din fericire, în România nu s-a întâmplat. Dar a invocat gradul mare de nelegalităţi, legate de autorizaţiile de construire, de numărul de etaje, de lipsă de spaţii verzi, de subsoluri care nu sunt subsol ci etaj, de mansarde cu două etaje.

Nicuşor dan a prezentat luni prima centrală termică modulară provizorie, care a fost pusă în funcţiune în locaţia fostului CET Titan. Noua centrală va asigura o sursă suplimentară de energie termică pentru consumatorii din zona de Nord-Est a Municipiului Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primar,
construcţii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.