O treime dintre companii plănuiesc să îşi crească numărul de angajaţi în următorul trimestru

Postat la 14 martie 2017 54 afişări

O treime dintre companiile din România plănuiesc să îşi crească numărul de angajaţi în următorul trimestru, doar 7% dintre angajatori au de gând să facă reduceri de personal şi 60% nu intenţionează nici o schimbare, arată Studiul ManpowerGroup privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă.

O treime dintre companii plănuiesc să îşi crească numărul de angajaţi în următorul trimestru

Previziunea Netă de Angajare ajustată sezonier se situează la +16%, relativ stabilă comparativ cu trimestrul I/2017, dar cu 5 puncte procentuale mai puternică decât cea raportată în trim. II/2016, precizează un comunicat al ManpowerGroup, companie specializată în soluţii privind forţa de muncă.

"Pentru prima dată în derularea ediţiei pentru România a studiului ManpowerGroup, lansată în trimestrul II din 2008, Previziunea Netă de Angajare este pozitivă în toate cele opt regiuni şi toate cele 10 sectoare de activitate din România, chiar dacă gradul de încredere al angajatorilor se diferenţiază încă de la o regiune la alta şi de la un sector la altul”, spune Corina-Bianca Gonteanu, Director Strategic de Marketing pentru Europa în cadrul ManpowerGroup.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.