O televiziune din Elveţia renunţă la camerele video standard în favoarea iPhone-urilor

Postat la 08 octombrie 2015 110 afişări

O televiziune din Elveţia renunţă la camerele video standard în favoarea iPhone-urilor

O televiziune locală de ştiri din Elveţia a renunţat la camerele standard pentru telefoanele mobile ale celor de la Apple, conform Petapixel.

Potrivit ziarului elveţian Le Temps, postul de televiziune, Leman Bleu, a făcut această schimbare din vara trecută, când fiecare reporter a primit  un iPhone 6 pentru a înregistra interviurile, dar şi pentru transmisii live.

"Uşurează munca reporterilor, dar este şi o metodă de a reduce costurile", a spus Laurent Keller, şeful postului. 

Potrivit lui Keller, Leman Blue nu ar fi prima televiziune care face această mutare, subliniind că un post scandinav ar fi făcut asta înainte.

Prin intermediul telefoanelor, reporterii pot transmite live sau înregistra imagini de aproape oriunde. Postul transmite doar timp de câteva ore pe zi, însă reporterii pot crea mai mult conţinut pentru online. "Depinde de noi să reinventăm gramatica imagini, să învăţăm să filmăm altfel", a adăugat Keller.

Un experiment similar a fost încercat de Fox46 în 2014, notează sursa citată, dar s-a renunţat la proiect din cauza calităţii producţiei. Au existat numeroase probleme tehnice, filmările erau realizate de reporteri fără experienţă, iar rezultatul a fost un produs de slabă calitate. 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-televiziune-din-elvetia-renunta-la-camerele-video-standard-in-favoarea-iphone-urilor-14812251
14812251
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.