O sculptură de Brâncuşi, evaluată la 70 de milioane de dolari, scoasă la licitaţie la New York

Postat la 28 martie 2018 131 afişări

"La Jeune fille sophistiquee (Portrait de Nancy Cunard)", o sculptură unică realizată de Constantin Brâncuşi, evaluată la 70 de milioane de dolari, va fi scoasă la vânzare pe 15 mai, la Licitaţia de artă impresionistă şi modernă organizată de casa Christie's la New York, potrivit bloomberg.com.

O sculptură de Brâncuşi, evaluată la 70 de milioane de dolari, scoasă la licitaţie la New York

Soţii Elizabeth şi Frederick Stafford - o tânără originară din New Orleans, SUA, şi un migrant evreu din România - se aflau la Paris, în 1955, când au cumpărat sculptura direct de la artist, pentru suma de 5.000 de dolari.

În prezent, sculptura, realizată în 1932, cu o înălţime de aproximativ 79 de centimetri, lucrată în aramă, este evaluată de experţi la 70 de milioane de dolari.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.