O primărie oferă 150 de lei pentru fiecare fotografie cu oameni care aruncă gunoi în zone publice

Autor: Petru Mazilu Postat la 23 mai 2021 21 afişări

O primărie oferă 150 de lei pentru fiecare fotografie cu oameni care aruncă gunoi în zone publice

Primăria Soveja din judeţul Vrancea oferă un premiu de 150 de lei pentru fiecare fotografie sau filmare care surprinde oameni în timp ce aruncă deşeuri pe domeniul public. 

Autorităţile locale sunt nemulţumite de faptul că au investit într-un sistem de colectare a deşeurilor, dar unii localnici aruncă gunoiul pe domeniul public.

„Acţiunile de igienizare, ajutorul dat, dar şi apelurile la curăţenie nu au fost luate în serios de toţi locuitorii. Astfel că măsuri mai puţin ortodoxe se impun pentru aducerea la acelaşi numitor a celor care aruncă în continuare gunoaie pe albiile râurilor, în poieni sau în spatele grădinilor. Începând de astăzi, 20 mai, Primăria oferă un premiu de 150 de lei pentru fiecare video sau fotografie din care să reiasă imaginea clară sau numărul de înmatriculare al oamenilor sau maşinilor care aruncă deşeurile pe spaţiile publice”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Soveja.

Fotografiile sau filmările pot fi trimise la adresa de email a Primăriei. Ulterior, cei fotografiaţi pot fi sancţionaţi. Potrivit legii „constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3000 lei la 6000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoanele juridice” aruncatul gunoaielor în spaţiile publice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primărie,
premiu,
fotografie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.