O nouă GREVĂ la Lufthansa, anunţată pentru joi

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 03 decembrie 2014 37 afişări

Unul dintre principalele sindicate ale piloţilor din Germania i-a îndemnat la o nouă încetare a activităţii pe piloţii Lufthansa de pe zboruri de lung curier şi marfă joi, din cauza unui conflict cu privire la indemnizaţiile de ieşire la pensie.

Greva, a 11-a începând din aprilie, care urmează unei încetări a lucrului timp de 36 de ore ce s-a încheiat marţi la miezul nopţii, a fost anunţată pentru joi, la ora locală 03.00 (04.00, ora României), până la ora locală 23:59 (vineri, 00:59, ora României), de către sindicatul piloţilor Vereinigung Cockpit, într-un comunicat emis marţi seara.

Conflictul social declanşat în primăvară s-a intensificat în compania aeriene germană în ultimele zile, printr-o grevă de 36 de ore, de luni de la miezul nopţii, care a condus la anularea a peste 1.000 de zboruri.

Aceste anulări au vizat legături atât cu plecare, cât şi cu sosire la Frankfurt, dar şi de pe numeroase aeroporturi internaţionale, ca Londra, Seul, Dubai, Tel Aviv sau Buenos Aires.

Filialele Germanwings şi zborurile pe distanţă scurtă şi medie nu sunt, în schimb, afectate de greva de joi, a precizat sindicatul.

Piloţii Lufthansa se opun modificării unor condiţii la finalul carierei. Ei vor să păstreze posibilitatea de a se pensiona anticipat la 55 de ani, cu 60% din salariu până la vârsta oficială de pensionare, de 65 de ani.

Lufthansa reuşeşte uneori să evite problemele cauzate de greve, punând să zboare alţi piloţi, dintre care unii ocupă alte funcţii în cadrul companiei, şi avertizându-i în avans pe pasageri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
GREVĂ,
LUFTHANSA
/actualitate/o-noua-greva-la-lufthansa-anuntata-pentru-joi-13697871
13697871
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.