O grupare a înşelat peste 500 de persoane din SUA, UE şi America de Sud cu un milion de lire, prin vânzări fictive pe internet

Autor: Departamentul Eveniment Postat la 28 iunie 2013 73 afişări

Procurorii DIICOT au pus sub învinuire 38 de membri ai unei grupări infracţionale care a înşelat 588 de persoane din UE, SUA şi America de Sud cu un milion de lire, prin vânzarea fictivă pe internet a unor autoturisme şi produse electronice sau prin închirierea de imobile.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală au destructurat o grupare infracţională specializată în savârşirea de infracţiuni informatice, ce acţiona în state membre ale Uniunii Europene şi Americii de Sud, precum şi în Statele Unite ale Americii.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupului infracţional organizat ofertau pe internet bunuri şi servicii, la preţuri atractive, apoi încasau contravaloarea acestora, fără ca persoanele respective să beneficieze de obiectul sau prestaţia oferită, de regulă, autoturisme, produse electronice sau închirierea de imobile.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRAUDE INFORMATICE,
DIICOT,
/actualitate/o-grupare-a-inselat-peste-500-de-persoane-din-sua-ue-si-america-de-sud-cu-un-milion-de-lire-prin-vanzari-fictive-pe-internet-11042030
11042030
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.