O fostă zonă industrială a oraşului Cluj va deveni cel mai modern spaţiu de relaxare pentru clujeni

Postat la 11 iunie 2019 286 afişări

Avem de-a face cu un spaţiu verde aflat în proximitatea zonei industriale, care a fost abandonată, iar prin aceste proiecte de regenerare urbană cu siguranţă vom aduce o vitalitate în acea parte a oraşului. (şeful Direcţiei de Dezvoltare Locală Ovidiu Cîmpean)

O fostă zonă industrială a oraşului Cluj va deveni cel mai modern spaţiu de relaxare pentru clujeni

Până la sfârşitul lunii ianuarie, dacă nu există niciun fel de contestaţie la această licitaţie, ar putea fi adjudecat câştigătorul, după care putem intra în linie dreaptă cu reconstrucţia parcului, care are o suprafaţă de 5,3 hectare. (viceprimarul Dan Tarcea)

Proiectul în baza căruia se va face modernizarea Parcului Feroviarilor a fost finalizat, iar arhitecţii care se ocupă de această lucrare trebuie să obţină, până la sfârşitul lunii august, toate avizele necesare pentru emiterea autorizaţiei de construcţie.

Pentru această zonă verde a Clujului, municipalitatea a organizat anul trecut un concurs internaţional de soluţii în urma căruia a fost selectată cea mai bună propunere pentru reamenajarea parcului.

Şeful Direcţiei de Dezvoltare Locală din Primărie, Ovidiu Cîmpean, arată că Parcul Feroviarilor va fi principalul spaţiu de relaxare din această parte a oraşului, unde, până nu demult, a fost zona industrială a Clujului:

Parcul Feroviarilor face parte dintr-o viziune mai amplă a Primăriei, de a conecta spaţiile verzi de-a lungul Someşului. În acest moment lucrăm şi la proiectul tehnic pentru remodelarea malurilor Someşului şi pentru modernizarea Parcului Armătura, care este în imediată vecinătate a Parcului Feroviarilor, şi încercăm să legăm aceste spaţii verzi, astfel încât să avem o zonă de relaxare coerentă prin care să creştem calitatea vieţii pentru clujeni. (Ovidiu Cîmpean)

O primă evaluare a lucrărilor de reamenajare a Parcului Feroviarilor indică o sumă ce depăşeşte cinci milioane de euro. Cât va costa cu adevărat investiţia, se va şti mai precis odată cu aprobarea în Consiliul Local a indicatorilor tehnico-economici şi, mai ales, după finalizarea licitaţiei de execuţie, care va fi organizată la începutul toamnei.

În Parcul Feroviarilor nu vor exista niciun fel de construcţii, cu excepţia unei mici clădiri cu funcţiuni administrative.Viceprimarul Dan Tarcea a dezvăluit că în acest spaţiu vor fi amenajate terenuri de sport, o zonă inundabilă pentru plante şi animale acvatice şi funcţiuni pentru petrecerea timpului în aer liber, scrie radiocluj.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cluj,
relaxare,
spatiu,
parc

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.