O cunoscută faleză de pe litoral va fi modernizată cu fonduri europene

Postat la 07 martie 2019 39 afişări

Faleza care leagă Mangalia de staţiunea Saturn va fi modernizată cu fonduri europene, în cadrul unui proiect cu o valoare totală de aproximativ 23 milioane de lei, ce prevede un punct de belvedere, un spaţiu verde şi alei de acces.

O cunoscută faleză de pe litoral va fi modernizată cu fonduri europene

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Mangalia, proiectul „Lucrări de amenajare şi modernizare zone de interes turistic - Sudul Litoralului” are o valoare totală de aproximativ 23 de milioane de lei şi este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 7 - Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului.

 

Proiectul vizează reabilitarea falezei Mangalia-Saturn pe o distanţă de doi kilometri, prin refacerea integrală a zonei pietonale şi a sistemului de iluminat public. De asemenea, va exista un punct de belvedere, se va amenaja un spaţiu verde şi vor fi create alei de acces. Toate zonele ce au diferenţe de nivel şi sunt destinate traficului pietonal vor fi echipate cu scări de acces şi rampe pentru persoane cu dizabilităţi, acestea fiind dotate cu balustrade din inox rezistent în mediul marin.

 

„Pentru revitalizarea staţiunilor turistice din sudul litoralului, administraţia publică locală a conceput un program de reabilitare a acestora, astfel încât toate staţiunile Mangaliei să fie cât mai atractive pentru primirea turiştilor. În urmă cu aproximativ patru ani, am modernizat vechea faleză a oraşului, iar acum, acest proiect vine în completarea investiţiilor realizate de municipalitate pentru ca staţiunile noastre să devină destinaţiile de vacanţă preferate în rândul turiştilor români şi străini”, a transmis, joi, într-un comunicat de presă, primarul Mangaliei, Radu Cristian.

 

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
faleza,
modernizare,
fonduri europene,
litoral

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.