O comună din România deţine titlul de „Sat European de Tineret 2021”

Autor: Laura Buciu Postat la 25 februarie 2021 410 afişări

O comună din România deţine titlul de „Sat European de Tineret 2021”

Comuna Slimnic, din judeţul Sibiu este  deţinătoarea titlului de „Sat European de Tineret 2021", titlu conferit în cadrul programului European Youth Village. 

„Sat European de Tineret” este un titlu oferit satelor sau comunelor care îşi doresc ca prin acest program să facă o schimbare în comunitatea lor, programul venind cu o viziune nouă şi fiind atent construit pe baza nevoilor şi problemelor tinerilor din mediul rural.

Programul european este adaptat realităţilor şi provocărilor cu care se confruntă tinerii.

Prin implementarea programului European Youth Village/Satul European de Tineret se urmăreşte dezvoltarea comunităţilor rurale în patru domenii cheie: educaţie, cultură, voluntariat şi dialog structurat.

8 comune din România au intrat în competiţia finală pentru titlul de „Sat European de Tineret” 2021“. Procesul de evaluare a propunerilor de candidatură s-a derulat în perioada 4 -15 noiembrie 2020, iar candidaturile au fost evaluate de un juriu format din specialişti în domeniul tineretului.

Cele opt comune finaliste pentru titlul de Sat European de Tineret 2021 au fost Bâra (Neamţ); Buciumeni (Dâmboviţa); Cleja (Bacău) Griviţa (Galaţi); Panaci (Suceava); Răşinari (Sibiu); Sălacea (Bihor); Slimnic (Sibiu).

Programul „Slimnic - Sat European de Tineret 2021” va fi coordonat de Mihai Panţiru, un tânăr IT-ist foarte implicat în rândul tinerilor din comuna Slimnic, care a derulat mai multe proiectele pentru copii şi comunitate, unul dintre cele mai cunoscute fiind „Cavalerii Digitali", prin care şi-a dorit să dea mai departe din expertiza sa, tinerilor din comună.

Proiectul pentru acest titlu, deţinut de comuna Slimnic în perioada 5 decembrie 2020 – 4 decembrie 2021 a fost depus de Grupul de Iniţiativă #Slimnic2021, alcătuit din tinerii din comună, de Asociaţia Cavalerii Turnului Înclinat din Ruşi şi administraţia locală, respectiv Primăria şi Consiliul Local Slimnic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sat european,
tineret,
slimnic

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.