O casă din Voroneţ cu spaţii de cazare a ars la început de an. 18 tineri cazaţi aici erau afară şi urmăreau un foc de artificii

Autor: Tibi Bujdei Postat la 03 ianuarie 2016 277 afişări

O casă din Voroneţ, judeţul Suceava, cu spaţii de cazare, a ars în prima zi a noului an, iar cei 18 tineri care erau cazaţi în această unitate erau afară şi urmăreau un foc de artificii organizat la o pensiune din apropiere.

Duminică, Inspectoratul pentru Situaţii de Uregnţă Suceava a informat că în dimineaţa de 1 ianuarie pompierii militari din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Suceava şi Fălticeni au intervenit cu cinci autospeciale timp de peste şase ore pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o clădire cu destinaţie de spaţii de cazare din Voroneţ.

La sosirea pompierilor clădirea, formată din parter şi etaj, construită din lemn, cu învelitoare din azbociment, ardea şi exista pericolul de propagare la casa de locuit a proprietarului şi la gospodăriile din imediata vecinătate.

În locaţia respectivă erau cazaţi 18 tineri, care în momentul izbucnirii incendiului se aflau afară şi urmăreau un foc de artificii din apropiere.

Pompierii au localizat flăcările şi au salvat majoritatea bunurilor pe care tinerii le aveau în camere, deşi incendiul se manifesta deosebit de violent, din cauza materialului lemnos din care era realizată construcţia, precizează sursa citată.

De asemenea, au fost evacuate şi două butelii din bucătăria cuprinsă de foc, care puteau exploda şi produce pagube importante şi chiar pierderi de vieţi omeneşti, se mai arată în comunicatul de presă în care se subliniază că misiunea pompierilor a fost deosebit de grea din cauza suprafeţei mari cuprinse de flăcări şi a gerului, cu temperaturi scăzute până la -14 grade Celsius.

În incendiu au ars în întregime încăperea centralei termice, bucătăria şi sala de mese, pe o suprafaţă însumată de aproximativ 100 de metri pătraţi. Totodată, au mai ars acoperişul clădirii pe 300 de metri pătraţi, patry camere de locuit, o baie şi o debara de la etaj şi s-au degradat spaţiile de cazare de la parter, instalaţiile electrice şi sanitare şi centrala termică.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coşul de fum neprotejat corespunzător. În urma intervenţiei pompierilor, s-au salvat restul construcţiei, casa de locuit a proprietarului şi clădirile învecinate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
VORONEŢ,
INCENDIU,
/actualitate/o-casa-din-voronet-cu-spatii-de-cazare-a-ars-la-inceput-de-an-18-tineri-cazati-aici-erau-afara-si-urmareau-un-foc-de-artificii-14953165
14953165
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.