O boală "misterioasă" a provocat moartea a 18 persoane în Nigeria

Autor: Iuliana Enache Postat la 19 aprilie 2015 234 afişări

O boală "misterioasă" a provocat moartea a cel puţin 18 persoane în ultimele câteva zile în sud-estul Nigeriei, au anunţat oficialii locali, în timp ce experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii s-au deplasat în oraş pentru a stabili despre ce boală este vorba.

Epidemia a izbucnit în oraşul Ode-Irele, în statul Ondo, şi s-a răspândit rapid. Boala, caracterizată prin vedere înceţoşată, durere de cap şi pierderea cunoştinţei, a provocat decesul în 24 de ore de la manifestarea primelor simptome, relatează BBC News Online.

Oficialii medicali locali şi experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii se află în prezent în oraş pentru a încerca să identifice boala. Testele de laborator au exclus până în prezent Ebola sau alt virus, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului local, Kayode Akinmade, citat de AFP. El a descris boala ca fiind una "misterioasă".

Purtătorul de cuvânt al OMS, Gregory Hartl, a declarat că toţi cei afectaţi au început să manifeste simptome în perioada 13-15 aprilie.

Boala neidentificată pare să atace sistemul nervos central, a declarat comisarul pentru sănătate Dayo Adeyanju.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NIGERIA,
BOALĂ,
/actualitate/o-boala-misterioasa-a-provocat-moartea-a-18-persoane-in-nigeria-14128237
14128237
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.