Nuclearelectrica a reconectat la reţea reactorul 1 de la Cernavodă

Autor: Emil Popescu Postat la 04 decembrie 2014 42 afişări

Nuclearelectrica (SNN) a reconectat la reţeaua naţională reactorul 1 al centralei de la Cernavodă, oprit miercuri din cauza unor probleme la partea clasică a unităţii.

"Activităţile de remediere a problemelor apărute precum şi cele de reconectare s-au desfăşurat respectând procedurile centralei, precum şi normele de protecţie şi securitate, fără nici un impact advers asupra populaţiei, personalului, instalaţiilor şi mediului înconjurător", se arată într-un comunicat al companiei de stat.

Centrala de la Cernavodă funcţionează cu două reactoare, care acoperă aproape 20% din consumul de energie la nivel naţional.

Nuclearelectrica este controlată de stat, care deţine 81,27% din acţiuni, în timp ce restul acţiunilor sunt în portofoliile altor investitori.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CERNAVODĂ,
REACTOR,
/actualitate/nuclearelectrica-a-reconectat-la-retea-reactorul-1-de-la-cernavoda-13700389
13700389
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.